22 Haziran 2009 Pazartesi

veni vidi dimi?

otobüse binmek bir sanattır gençler. mal gibi binilmez otobüse. bi adabı yolu yordamı vardır. akıllı olun! mallaşmayın!
otobüslerle ilgili bi kaç püf noktası vereceğim şimdi sizlere:

1- yanlış otobüse binmeyin. yapmayın bunu. yapsanız bile muavin "yanlış binmişsin abi sen" diyince küfür etmeyin. yada alçak sesle edin. arka koltukta çocuklar olabilir. yanlış otobüse binince kuş uçmaz kervan geçmez biyerde indirip "bekle sen otobüsün gelicek şimdi ok?" diyebilirler. telaşlanmayın. geliyo neticede otobüs.

2- muavine sevimlilik yapın ama ibneleşmeyin. götünü ellemek falan hoş şeyler değil bunlar. yanlış otobüse binme konusunda falan espri yapmaya çalışırsa gülün falan işte. öpün demiyorum adamı ters olmayın işte. kahve falan veriyo o. kek de oluyo arada. su falan da var. ama abartmayın gelip yanınıza oturabilir. hoş değil yani. kokuyo falan pezevenk. uyutmuyo bide.

3- molalarda işeyin olum. mesane dolar kıvranırsınız yoksa. kaçmaz otobüs korkma! işe! bi durdumu yarım saat duruyo zaten. bide gece çorba falan da içilebilir. güzel olur ezogelin. ama sıçarsanız kaçabilir otobüs. bilemem. sıvamış olursunuz kalırsınız orda.

4- koltuk bozuk olabilir. sonuna kadar yatırmayın. insan gibi uyuyun. arkadaki bayan "şunu biraz kaldırırmısın canım azıma girdi bu" derse şaşırmayın. koltuktan bahsediyodur. kaldırın. sokmayın azına.

5- yanınızdakiyle konuşmak istemezseniz gülmeyin. konuşmaya çabaladıkça sanki dünyanın en ilginç şeyini görmüş gibi camdan dışarı bakın. çok ısrar ederse duymamış gibi yapın. hiç siklemeyin. müzik dinleyin kitap falan okuyun. hatta uyuyun. yolculuk çabuk biter.

6- servisi kaçırmayın zira bedava. otogara gitmek için para vermeyin. en başında da dediğim gibi mallaşmayın...

evet...

2 yorum:

müjde dedi ki...

BUNLARI İLKE EDİNDİM ARTIK

henkmudi dedi ki...

faydasını görürsün. görmezsin demiyorum. ama abartma.